image
Sursa foto: jurnal.md

FOTO // Magazinele din capitală, golite de oamenii panicați; „În Italia aceeași isterie a dus la răspândirea infecției”

Panica legată de răspândirea cazurilor de coronavirus începe să pună stăpânire pe locuitorii capitalei, care au format azi cozi lungi și au golit rafturile mai multor magazine. Mânați de panică, oamenii par să nu conștientizeze riscul la care se expun din pornirea de a-și face rezerve alimentare.

Pe rețelele de socializare au fost postate mai multe imagini cu rafturi goale și aglomerație în magazine.

rafturi magazinerafturi magazine

rafturi magazinerafturi magazine

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a notat pe pagina sa de facebook că panica nu ne ajută cu nimic. „În Italia a fost același proces de isterie, când toți au dat buzna în supermarketuri. Procesul infectării doar a crescut în urma concentrării excesive a populației în magazine. După asta situația doar s-a înrăutățit, produsele de rafturi au dispărut, iar coronavirusul – nu. Calmul, igiena personală și responsabilitatea sunt factori decisivi acum”, a menționat Slusari.

rafturi magazinerafturi magazine

rafturi magazinerafturi magazine

Și deputatul PAS Sergiu Litvinenco a observat că învălmășeala și golirea rafturilor din magazine este exact ceea de ce nu avem nevoie în actualele circumstanțe. „Dimpotrivă, trebuie să evităm locurile aglomerate și să stăm mai mult acasă. Haideți să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur”, a îndemnat deputatul.

panicăpanică

panicăpanică

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: