image
Sursa foto: jurnal.md

PG nu va porni proces pe numele lui Reniță: Deputatul îi va denunța pe Novac și Bătrâncea, care l-au acuzat de contrabandă

Iurie Reniță: „S-au găsit ortacii aceștia ca să mă compromită.”

Astăzi Procuratura Generală a emis un comunicat în care menționează că adresare a deputaților PSRM Vlad Batrîncea și Grigore Novac, care solicitau verificarea unor informații din presă cu privire la pretinse ilegalități admise de deputatul Iurie Reniță pe când era ambasador al Republicii Moldova la București, nu sunt suficiente pentru autosesizarea organului de urmărire penală. Bătrâncea și Novac îl acuzau acum câteva luni, în plenul Parlamentului pe deputatul Iurie Reniță că ar fi acoperit contrabanda cu țigări în România.

Examinarea preliminară a adresării a relevat faptul necorespunderii conținutului acesteia rigorilor procesual-penale pentru a fi catalogată drept „sesizare cu privire la infracțiune”, înregistrarea căreia ar determina pornirea procesului penal. Printr-un răspuns, expediat recent autorilor sesizării, Procuratura i-a informat că materialele publicate în presă nu sunt suficiente pentru autosesizarea organului de urmărire penală”, a menționat Procuratura Generală într-un comunicat.

Procuratura va interveni în toate cazurile în care, deopotrivă cu fapta infracțională, în actul de sesizare vor fi indicate și presupusele mijloace de probă pe care aceștia le dețin”, a adăugat instituția.

Reniță: „S-au găsit ortacii aceștia ca să mă compromită. Voi depune o plângere la procuratură pentru defăimare”

Solicitat de jurnal.md, deputatul Iurie Reniță a menționat că după ce procuratura a emis acest comunicat, acesta va depune el însuși un demers pentru defăimare și pentru compromiterea imaginii sale.

În luna februarie în plenul Parlamentului când am spus că Dodon nu este președintele meu, dar este al socialiștilor, Bătrâncea a avut și el o intervenție a debitat niște aberații că aș fi fost implicat în contrabanda cu țigări când eram ambasador în România. Probabil Bătrâncea și cu Novac s-au adresat la procuratură. Eu spuneam că voi face și eu un demers, dar la acel moment nu am făcut-o, deoarece nu i-am atribuit prea mare atenție acestui imbecil politic.

După ce procuratura a emis acest comunicat eu deja voi face un demers la procuratură pentru defăimare și pentru compromiterea imaginii mele.

E o tactică a „doțăntului” Novac, implicat în terenurile ilegale de la Stăuceni. S-au găsit ortacii aceștia ca să mă compromită.

Evident că este o făcătură a lor, nu exclud că este pusă la cale și de Ambasada Rusiei care are indicații clare coordonate și de la Moscova.

După porcăria și făcătura respectivă categoric voi depune și eu o plângere la procuratură să se ocupe și de afacerile „doțăntului” Novac și a făcăturii acestea moscovite de Bătrâncea”, a punctat Reniță.

Noutăţile partenerilor

comentarii: