image
Sursa foto: jurnal.md

Sturza, despre anularea înfrățirii dintre Chișinău - Constanța: În Europa are loc deputinizarea; Ceban e un proiect rusesc

Fostul premier Ion Sturza a comentat decizia primarului orașului Constanța din România, Vergil Chițac, care a anulat intenția de „înfrățire” cu orașul Chișinău la câteva ore după ce a anunțat evenimentul.

„Iv. Ceb s-a supărat. Tare. Atât de tare, că în miez de noapte i-a amintit primarului Constanței de ouăle de… Paște! E ceva ereditar la comuno-socialiștii moldoveni, o tot dau cu ouăle. (...) Dacă faci politică (mare) din postul de primar (mic), trebuie să-ți asumi consecințele. În Europa e în plină desfășurare operațiunea „deputinizarea”. Sunt identificați și izolați agenții de influență și simpatizanții lui Putin. Lista e lungă și nu se oprește la Orbán și Schröeder”, a menționat Ion Sturza într-o postare plasată pe facebook.

Fostul premier a adăugat că „Iv. Ceban este un proiect rusesc”. „Înainte de război, nu ar fi fost o problemă. Azi trăim alte timpuri. Așa că, domnule Iv., nu te supăra! Mai este și Kostroma”, a sugerat Ion Sturza.

Ion Ceban nu a comentat deocamdată aceste acuzații.

Amintim că actualul primar al capitalei a făcut parte anterior din Partidul Comuniștilor (PCRM) condus de fostul președinte Vladimir Voronin, după care a fost unul dintre primii transfugi la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în anul 2012. Tot Ceban a lansat informații alarmiste cu privire la refugiații ucraineni, susținând că „în perioada următoare, din bunul nostru simț, ne putem trezi cu lucruri urâte, începând de la furturi, tâlhării, abuzuri și vandalism care deja au loc”.

Primăria Constanța anunțase, luni, o ceremonie de semnare a acordului de înfrățire între cele două adminstrații. Evenimentul urma să aibă loc marți, la Prefectura Constanța. La câteva ore de la anunțul semnării acordului, primăria Constanța a anunțat că evenimentul nu va mai avea loc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: