image
Sursa foto: Profimedia

UEFA a decis: o echipă de tradiție din Europa, suspendată 3 ani din toate competițiile europene!

UEFA a decis să ia măsuri dure împotriva celor de la FC Porto, după mai multe nereguli legate de fairplay-ul financiar.

Forul continental le-a aplicat "Dragonilor" o suspendare de trei ani din toate competițiile europene.

Presa portugheză a anunțat la unison că decizia a fost deja luată, însă anunțul oficial va fi făcut abia pe 27 aprilie, după alegerile pentru noul președinte al clubului.

Cel mai probabil, UEFA nu a vrut să influențeze procesul de votare, dar jurnaliștii lusitani au aflat deja măsura luată și au decis să o publice. Concret, Porto a avut mai multe nereguli financiare în perioada octombrie 2023 - ianuarie 2024.

În cazul în care o amendă de două milioane de euro va fi plătită, sancțiunea de 3 ani va fi suspendată, dar UEFA va urmări îndeaproape activitatea financiară a clubului.

Dacă vor fi găsite alte nereguli în perioada de trei ani, clubul se poate aștepta la o excludere pe o perioadă și mai lungă, care de data aceasta nu va mai putea fi evitată prin plătirea unei amenzi.

Porto este o echipă cu prezențe constante în competițiile europene, în principal în cea mai importantă dintre ele, Champions League.

Primul succes european a venit în 1986/1987, când Porto a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Sezonul următor a cucerit Super Cupa UEFA.

Sub comanda lui Jose Mourinho, Porto a pus mâna pe Cupa UEFA în 2002/2003, ca în sezonul următor să câștige și Champions League. Ultimul trofeu european a fost Europa League, în ediția 2010/2011.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: