image
Sursa foto: Instagram

Rusoaica sancționată de WTA a anunțat ce va face dacă i se cere să-și exprime public părerea despre războiul din Ucraina

Circuitul WTA este, în acest moment, plin de tensiune. Multe jucătoare sunt împotriva reprezentantelor Rusiei și Belarusului.

Una dintre cele mai criticate jucătoare este Anastasia Potapova, cea care a și inflamat spiritele când a ales să iasă pe teren cu un tricou al Spartei Moscova, gest pentru care a fost sancționată de WTA, și ulterior să meargă la un meci al echipei de fotbal.

În contextul tensiunilor apărute între jucătoare, s-a vehiculat ideea că sportivele din Rusia și Belarus ar putea fi nevoite să-și declare public poziția anti-război sau să semneze un document în acest sens pentru a juca la Wimbledon, unde anul trecut nu au avut voie să participe.

Anastasia Potapova a fost întrebată dacă va accepta o astfel de condiție, iar răspunsul ei a fost afirmativ.

”Am citit multe despre asta în mass-media, dar nimeni din WTA nu mi-a dat vreo hârtie de semnat. Dacă va fi nevoie, voi semna, dar ce se va realiza cu acea semnătură? Nimic nu se va sfârși, nimic nu se va schimba.

Mi-am exprimat în repetate rânduri părerea despre tot ce se întâmplă, sunt împotriva războiului, ca orice persoană rezonabilă. Dacă este necesar să semnăm pentru a merge la Wimbledon, o vom face cu toții, până la urmă suntem sportivi și ne dorim să jucăm cât mai mult, mai ales la turneele de Grand Slam”, a spus Anastasia Potapova, citată de Puntodebreak.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: