image
Sursa foto: Jurnal.md

Doi complici ai lui Igor Dodon ar fi fugit din țară; Printre ei s-ar regăsi și fratele fostului președinte al RM

Doi complici, care au statut de învinuit în dosarul lui Igor Dodon, au fugit din țară. Procurorul de caz nu a dezvăluit identitatea celor doi, dar presa de la Chișinău scrie că ar fi vorba despre fratele fostului președinte, Alexandru Dodon și un fost ofițer al Serviciului Protecție și pază de Stat. Potrivit surselor Jurnal TV, Alexandru Dodon a părăsit Moldova pe 26 mai și nu s-a mai întors.

Astăzi, magistrații au examinat cererea procurorilor de a-i interzice lui Dodon comunicarea cu presa. O decizie va fi pronunțată însă mâine.

„Este vorba de complici la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită, incriminată lui Dodon Igor. Este adevărat, două persoane se eschivează de la urmărirea penală și nu se află pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru a nu prejudicia urmărirea penală, nu pot să vă comunic cine sunt aceste persoane”, a declarat procurorul Petru Iarmaliuc.

Igor Dodon neagă faptul că rudele sale s-ar eschiva de la urmărirea penală.

„În ultima lună nu a plecat nimeni din țară. Eu am spus anterior și vă spun încă odată, nimeni din rudele mele nu are de gând să se ascundă. Toate persoanele care au fost solicitate de procurori să se prezinte, se vor prezenta”, s-a justificat fostul președinte al Republicii Moldova.

Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasiva, îmbogățire ilicită, trădarea de patrie și acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: