image
Sursa foto: gostica.com

Oamenii vor merge pe Lună în 2025: care sunt planurile NASA

Dacă totul merge conform planului, oamenii vor reveni pe Lună pentru prima dată în 50 de ani.

NASA și-a anunțat planul pentru misiunea Artemis III, inclusiv că este programată pentru 2025. Dacă totul va merge bine, oamenii vor reveni pe suprafața Lunii pentru prima dată în peste 50 de ani. Locația planificată a aterizării pe Lună este un loc pe care oamenii nu l-au explorat niciodată până acum: Polul Sud lunar.

Patru astronauți vor fi trimiși în această misiune. Se vor lansa deasupra sistemului masiv de lansare spațială (SLS) din capsula Orion. Prima călătorie a fost cu doar câteva săptămâni în urmă cu Artemis I și informațiile actuale arată că s-au comportat extrem de bine. Orion îi va duce pe astronauți pe o anumită orbită lunară: Near-Rectilinear Halo Orbit (NRHO), scrie Playtech.ro.

Această cale cerească specială în jurul Lunii îi permite să fie în contact constant cu Pământul și va fi într-o zi locația Porții Lunare, o nouă stație spațială care va oferi o bază pentru călătoriile pe Lună (și posibil pe Marte).

Oamenii vor merge pe Lună în doi ani

O componentă crucială a succesului misiunii este nava spațială a companiei SpaceX. NASA a atribuit cu câțiva ani contractul pentru o aterizare lunară companiei lui Elon Musk, ceea ce a dus la o bătălie juridică între SpaceX și Blue Origin a lui Jeff Bezos. SpaceX va trebui să îndeplinească standardul înalt cerut de NASA și este de așteptat să efectueze un test fără echipaj pe suprafața Lunii înainte ca nava să poată fi folosită pentru Artemis III.

Până acum, Starship nu a efectuat niciun test orbital, dar acest lucru este probabil să se întâmple în următoarele câteva luni, odată ce preocupările Administrației Federale a Aviației, legate de cerințele de mediu lipsă pentru baza stelară a SpaceX, au fost finalizate.

Polul Sud lunar va arăta foarte diferit de regiunile ecuatoriale vizitate de astronauții Apollo. Soarele va fi jos la orizont, așa că explorarea va fi ajutată de faruri și costume noi, mai mobile, care sunt proiectate de Axiom Space. O altă diferență între explorarea lunară a lui Artemis și cea a lui Apollo este că viitoarea misiune va petrece mai multe zile pe suprafața Lunii. Zilele respective vor fi folosite pentru a colecta mostre, a studia geologia și multe altele.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii:

Din aceeaşi categorie