image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO // La piață, cu măștile sub barbă; Cum respectă vizitatorii, dar și comercianții restricțiile anti-Covid

De câteva zile, toate piețele agroalimentare sunt deschise doar până la ora 15:00. Comercianții de la Piața Centrală s-au împărțit în două tabere. Unii spun că sunt de acord cu noul orar de lucru, alții însă se plâng că vânzările au scăzut dramatic și că nu mai au pe ce cumpăra o bucată de pâine.

La Piața Centrală din Chișinău s-a schimbat doar ora de activitate, nu și obiceiul de a face comerț. A trecut un an de când s-a început pandemia, dar oamenii așa și nu au învățat să poarte corect o mască de protecție.

Din 20 martie, toate piețele activează doar până la ora 15:00. Mai mulți comercianți spun că sunt de acord cu noua hotărâre a Comisiei Extraordinare Naționale în Sănătate Publică și cred că decât să fie închisă total, mai bine până la 15.00.

Alții însă spun că vânzările au scăzut semnificativ, cu câte 30 sau chiar 40 la sută.

Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a decis la sfârșitul săptămânii trecute modificarea regimului de activitate a piețelor agroalimentare și a celor nealimentare. Din 20 martie, acestea sunt deschise de la ora 7:00 până la ora 15:00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: