image
Sursa foto: Profimedia

Rafael Nadal surprinde după triumful de la Roland Garros: ”Nu sunt în măsură să vânez primul loc mondial”

Rafael Nadal (36 de ani, 4 ATP) a câștigat al 14-lea titlu la Roland Garros, după ce s-a impus în finala de la Paris împotriva norvegianului Casper Ruud (23 de ani, 6 ATP), scor 6-3, 6-3, 6-0.

Spaniolul se pregătește acum de al patrulea Grand Slam al sezonului, Wimbledon, dar înainte de a evolua pe iarba de la All England Club, a făcut o serie de declarații surprinzătoare.

Deși s-a apropiat de TOP 3 ATP, Rafael Nadal spune că se gândește la revenirea pe primul loc mondial, pentru că este conștient că problemele de sănătate îi pun piedici în acest moment.

”Nu, niciodată. Nu sunt în măsură să vânez primul loc mondial. Dacă rezultatele mă vor conduce acolo, voi fi foarte fericit, dar nu pot încerca să ating ceva ce îmi pare dincolo de posibilitățile mele.

Nu pot face precum Stefanos Tsitsipas, Felix Auger-Aliassime sau Carlos Alcaraz care joacă în această săptămână sau în următoarea pe gazon. Este o eră diferită în cariera mea și trebuie să prioritizez obiectivele realiste”, a declarat Rafael Nadal, pentru L'Equipe.

Primul loc în clasamentul ATP este ocupat în continuare de sârbul Novak Djokovic (35 de ani), cu 8.770 de puncte, în timp ce Rafael Nadal are 7.525 de puncte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: