image
Sursa foto: Jurnal.md

Șoferii din stânga Nistrului care vor să călătorească peste hotare mai au o lună pentru perfectarea actelor

De la 1 septembrie, șoferii din regiunea transnistreană vor putea călători peste hotare doar dacă vor dispune de plăci de înmatriculare emise de Republica Moldova și de plăci de model neutru. Anunțul este făcut de Biroul politici de reintegrare.

Potrivit datelor din Registrul de stat al transporturilor, de la începutul acestui an în subdiviziunile din orașele Tiraspol și Rîbnița au fost înmatriculate cu plăci neutre 184 de autovehicule.

De asemenea, se atestă o creștere activă a numărului de cereri de schimbare a permiselor de conducere.

În corespundere cu cele agreate între autoritățile de profil ale Republicii Moldova și Ucrainei, începând cu data de 1 septembrie, curent, accesul în traficul rutier internațional și trecerea peste frontiera de stat moldo-ucraineană va fi permisă doar pentru mijloacele de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova, în corespundere cu cerințele stipulate în prevederile Legii nr.170/2018 și Hotărârii Guvernului nr.847/2018. Astfel, vor putea călători peste hotare, proprietarii de automobile care dețin plăcuțe de înmatriculare neutre ori plăcuțe eliberate de autoritățile subordonate Chișinăului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: