image
Sursa foto: Profimedia

Rusul Nikita Mazepin visează la revenirea în Formula 1: ”Cei de la Haas m-au dezamăgit”

Rusul Nikita Mazepin (23 de ani) plănuiește să revină în Formula 1, după ce i-a fost reziliată înțelegerea de către cei de la Haas, în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.

După ce a fost dat afară de cei de la Haas, Nikita Mazepin are de gând să revină în circuit, însă este conștient de ceea ce se întâmplă în estul Europei și așteaptă să mai treacă o vreme până va putea să-și materializeze dorința.

”Fiecare are dreptul să comenteze sau să se abțină. Cei de la FIA mi-au promis că pot concurca dacă rămân neutru, dar realitatea a fost alta. Cea mai mare problemă este că acest sport le permite echipelor să își păstreze banii, chiar dacă nu au respectat un contract. Mai mult decât asta, cei de la Haas cer și mai mulți bani de la noi, chiar dacă tot afirmă că nu au nevoie de bani din Rusia.

Mi-ar plăcea să mă întorc în Formula 1, simt că mai pot demonstra multe, dar trebui să aștept să se calmeze lucrurile. Problema este că nu știu la ce echipă m-aș putea întoarce. Cei de la Haas m-au dezamăgit, au jucat foarte murdar”, a declarat Nikita Mazepin, potrivit celor de la CNN.

Poliția din Italia a confiscat bunuri în valoare de peste 114 milioane de dolari din domiciliul său și al tătălui, oligarhul rus Dmitri.

Potrivit Reuters, autoritățile au sechestrat vila acestora de pe insula Sardinia, ca parte în eforturile UE de a-i pedepsi pe apropiații lui Vladimir Putin, pentru încurajarea și finanțarea invaziei sale în Ucraina.

Reprezentanții lui Nikita Mazepin nu au oferit niciun punct de vedere privind cele întâmplate, până în acest moment. Contractul lui Mazepin cu echipa Haas F1 a fost reziliat la începutul lunii martie, odată cu începerea războiului din Ucraina.

Doar în ultimele săptămâni, Poliția din Italia a pus mâna pe bunuri în valoare de peste 900 de milioane de euro ale oligarhilor ruși, trecuți pe ”lista neagră” a Europei.

Printre capturi se numără și super-yachtul deținut de miliardarul Andrey Igorevich Melnichenko, în valoare de aproximativ 530 de milioane de euro, care se afla într-un port din Trieste.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: