image
Sursa foto: Jurnal.md

Suspendat din funcție, președintele raionului Dubăsari continuă să folosească automobilul de serviciu și să vină la muncă

Scandalul în consiliul raional Dubăsari continuă. Acum o săptămână, prin decizia majorității consilierilor, președintele raionului Grigore Filipov a fost suspendat din funcție pentru o perioadă de 60 de zile. Filipov a calificat însă decizia colegilor drept una ilegală și a contestat-o în instanța de judecată. Până la o decizie finală, președintele de raion continuă să folosească mașina de serviciu și își exercită atribuțiile. Unii consilieri s-au arătat nemulțumiți de atitudinea președintelui de raion și îi cer să plece imediat.

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov s-a întrunit într-o ședință cu reprezentanții subdiviziunilor consiliului. Ședința a fost întreruptă de un consilier care i-a amintit lui Filipov că nu mai poate emite decizii din moment ce este suspendat din funcție.

De cealaltă parte, Filipov susține că a contestat în instanță decizia consilierilor privind suspendarea sa din funcție. Până la urmă acesta s-a ridicat și a părăsit sala de ședințe.

Președintele raionului a fost solicitat de JurnalTV să spună de ce a venit la muncă și continuă să folosească automobilul de serviciu din moment ce este suspendat din funcție. „Este lege și în momentul când instanța de judecată va lua o decizie voi lăsa mașină și toate celelalte”, a spus președintele de raion.

Cerințele consilierilor au nemulțumit-o și pe șefa secției juridice, Galina Berzan.

Dumneavoastră nu puteți să ne impuneți pe noi să vă respectăm deciziile. Acestea sunt niște decizii abuzive și nu sunt deloc corecte", a declarat funcționara.

Amintim că Grigore Filipov a fost suspendat din funcție pe data de 16 decembrie cu votul a 17 consilieri ai raionului Dubăsari. Toate au pornit de la declarațiile scandaloase făcute de Filipov în primăvară, prin care a admis că trei localităţi aflate sub jurisdicţia Republicii Moldova sunt controlate de Tiraspol.

Președintelui raionului Dubăsari i se mai incriminează și acte de corupție în timpul alegerilor parlamentare din 2019. Grigore Filipov a mai fost la un pas de a fi suspendat din funcție, pe 4 septembrie, însă atunci consilierii nu au avut suficiente voturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: