image
Sursa foto: poză simbol

„Trebuie să ne concentrăm pe cei care aduc cantități masive”; Ce spune Revenco despre comercializarea drogurior în Chișinău

Ana Revenco, Ministrul Afacerilor Interne, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV că la moment nu există suficiente resurse umane pentru a putea da de urmele traficanților de droguri din R.Moldova, iar pentru a putea deconspira schemele de comercializare a substanțelor interzise pe străzile orașelor, trebuie să fie găsiți cei care pun la dispoziție cantități masive de droguri.

„N-o să vă pot spune ce se întîmplă pe acest caz, ei sunt zeci. Dacă avem noi suficiente resurse umane specializate în astfel de operațiunini? Nu, nu este suficient. Este asta cea mai bună metodă pentru a urmări fiecare anunț în parte? După cum ne arată eforturile și practicile altor țări care au mult mai avansate rezultate în acest sens, nu, nu va duce rezultat durabil. De aceea, cea mai bună strategie este să ne centrăm pe cel care pune la dispoziție cantități masive, de unde acestea sunt dispuse în doze mici”, spune ministra.

Despre informațiile din spațiul public precum că cei mai mari dealeri de droguri în RM ar avea acoperirea poliției, Revenco a spus: „Au existat astfel de informații, au fost verificate, polițiștii asupra cărora planau aceste suspiciuni precum că ar proteja astfel de canale nu se mai regăsesc în sistem, nu mai au acces la pârghiile de cândva, dar, provocarea vine de la faptul că tehnologiile informaționale sunt folosite, ele permit anonimitate celor care distribuie, de aceea, trebuie să combinăm munca clasică cu cea de investigație în internet, adaug la asta colaborarea internațională, care în ultimii ani nu a fost chiar bună, iar acum trebuie să câștigăm încrederea pentru a crea aceste echipe comune. Este o problemă care planează în regiune”, a menționat Ministra de Interne.

Amintim că un reporter Jurnal TV, pornind de la o inscripție de pe un gard din Chișinău, a descoperit o rețea de traficanți de droguri. Aceștia vând substanțele interzise prin intermediul aplicației Telegram, le ascund în anumite locuri, iar pentru a putea fi găsite de cumpărători, fac semne pe garduri, porți sau clădiri. Întregul reportaj îl poți viziona aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: