image
Sursa foto: cnn.com

Afganistan: 5 rachete au fost trase spre aeroportul din Kabul, înainte de retragerea definitivă a trupelor americane

Nu mai puțin de 5 rachete au fost trase luni dimineața spre aperoportul internațional Hamid Karzai din Kabul, potrivit unor oficiali americani.

Sistemul de apărare antirachetă, conceput pentru protejarea trupelor terestre și instalat la aeroport ar fi interceptat rachetele.

Atacul are loc cu mai puțin de 48 de ore înainte ca SUA să finalizeze operațiunea de retragere a trupelor sale, conform calendarului, respectiv la 31 august.

Zgomotul rachetelor șuierând deasupra capitalei afgane a fost auzit de locuitorii orașului și de corespondentul AFP chiar în primele ore ale dimineții de luni.

Potrivit unor surse din fosta administrație înlăturată de la putere de către talibani cu două săptămâni în urmă, rachetele au fost trase dintr-un vehicul situat în nordul capitalei, scrie hotnews.ro

Locuitorii din Kabul au mai putut auzi și reacția sistemul antirachetă de pe aeroportul Hamid Karzai care ar fi interceptat cel puțin o rachetă, proiectile căzând pe stradă. De asemenea, a putut fi văzut fumul care s-a ridicat deasupra clădirilor din nordul orașului. Din primele informații nu rezultă că ar exista victime.

Duminică, armata americană a lansat un atac cu dronă, ținta fiind mașinile capcană folosite de gruparea teroristă ISIS-K în atacurile sinucigașe cu bombă.

Președintele american Joe Biden a avertizat că noi atacuri sunt iminente. Gruparea teroristă ISIS-K, aflată în rivalitate cu talibanii, reprezintă la acest moment principala amenințare.

Atacul sinucigaș cu bombă de la aeroport, de săptămâna trecută, s-a soldat cu peste 100 de morți, printre care și 13 soldați americani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: