image
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova

Grăsime de bursuc, găsită într-un sac diplomatic, venit de la Ambasada RM în Rusia; Aureliu Ciocoi: „M-a umflat râsul”

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat în această seară la Jurnal TV că este la curent cu faptul că într-o mașină ce aparține Ambasadei Federației Ruse în RM a fost găsită grăsime de bursuc într-un sac diplomatic sigilat. Aureliu Ciocoi a oferit detalii despre acest caz care ar fi avut loc pe data de 22 aprilie.

„Transportul acesta a fost autorizat pentru că revenea cineva din misiune și urma să aducă lucrurile personale. Acest lucru se acceptă. Colegii care revin din misiune sunt scutiți de toate taxele vamale la introducerea bunurilor personale înapoi în RM. Lucrul neplăcut însă cu această grăsime de bursuc este că a fost depistată în sacul diplomatic sigilat. Și noi am rămas perplecşi când s-a văzut ce s-a trimis de la Moscova pentru cineva de la Chișinău în sacul diplomatic”, a răspuns Aureliu Ciocoi la întrebările jurnalistului Vitalie Călugăreanu.

În sacul diplomatic sunt sigilate exclusiv scrisori, note informative și corespondențe diplomatice, în niciun caz orice alt tip de obiecte, afirmă Aureliu Ciocoi, care mai explică cum a fost găsit acel pachet cu grăsime de bursuc.

„În ceea ce privește transportul, ofițerii SIS au deschis mașina, au verificat, s-a constatat că în principiu tot ce era în transport este conform listei autorizate, dar când s-a deschis sacul diplomatic, care în mod normal trebuie să aibă doar corespondențe diplomatice, scrisori, note informative pac un pachet. Ce e în pachetul cela? Și noi am rămas perplecși când s-a văzut ce s-a trimis de la Moscova pentru cineva de la Chișinău în sacul diplomatic”, a povestit premierul.

Aureliu Ciocoi dă asigurări că acest caz este investigat de organele de drept, întrucât sigiliul se rupe exclusiv în cabinetul cancelariei Ministerului de Externe.

„Ministerul a solicitat explicații în acest sens, dar încă nu știu dacă s-a răspuns. Trebuie să fie explicația colegului care a transmis acest pachet. Recunosc că m-a umflat râsul când am aflat”, a conchis Ciocoi.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: