image
Sursa foto: AFP

Avertismentul directorului OMS: „Lumea e într-o fază nouă şi periculoasă”

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizează că „lumea este într-o fază nouă şi periculoasă”, referindu-se la evoluția pandemiei de coronavirus. Declarația sa vine în contextul în care a fost înregistrat un nou record la nivel mondial în ceea ce privește numărul zilnic de pacienți testați pozitiv. Peste 150.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate joi, la nivel global.

Șeful OMS a atras atenția, astfel, asupra faptului că pandemia este în accelerare.

„Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă. (...) Există un risc crescut deoarece multe persoane nu mai doresc să fie izolate în casele lor, iar guvernele sunt dornice să îşi redeschidă societăţile şi economiile. (...) Facem apel la toate statele şi toţi oamenii să manifeste vigilenţă extremă”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de CNBC.

Record de cazuri zilnice de COVID-19, la nivel mondial

Aproape jumătate dintre noile cazuri înregistrate au fost confirmate în America de Nord și America de Sud, iar cifre în creștere au fost raportate și în Asia de Sud și Orientul Mijlociu.

Ieri, la nivel mondial au fost confirmate peste 8,6 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, în timp ce bilanțul deceselor a depășit 459.000. În același timp, de la începutul pandemiei de COVID-19 și până în prezent, peste 4,5 milioane de persoane s-au vindecat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: