Breaking News

Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului

UPDATE 15:03 // Igor Grosu este noul președinte al Parlamentului, fiind ales cu 64 de voturi. Speakerul și-a ocupat locul în prezidiu în cadrul unei ceremonii...

image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră! ANRE obligă petroliștii să anuleze ultimele scumpiri până la miezul nopții

ANRE a obligat toți titularii de licențe care au majorat prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat începând 14 iunie să le anuleze până la miezul nopții.

Decizia a fost luată, astăzi, de către Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, în cadrul unei ședințe ad-hoc.

„Drept urmare a monitorizării corectitudinii modului de formare și modificării prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, s-a constatat că majorările prețurilor pentru comercializarea produselor petroliere efectuate de către agenții economici în perioada 14-16 iunie curent sunt în afara cadrului legal”, susține instituția.

Odată cu intrarea în vigoare, la data de 14 iunie, petroliștii erau obșigați să stabilească prețurile în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

„Astfel, preţurile de comercializare a produselor petroliere stabilite până la data de 13 iunie 2021 (ora 24:00) nu pot fi majorate de către vânzători, până la intrarea în vigoare a noii Metodologii aprobate de ANRE, care în prezent se află în proces de înregistrare de stat la Ministerul Justiției, conform art. 17 al Legii nr. 174/2017 cu privire la energetică”, se spune în comunicatul ANRE.

De asemenea, au fost atenționați, repetat, toți titularii de licențe care activează pe piața produselor petroliere, că prețurile stabilite până la data intrării în vigoare a Legii nr. 54/2021 pentru modificarea Legii privind piaţa produselor petroliere nr. 461/2001 (14 iunie 2021, ora 00:00) nu pot fi majorate.

În caz contrar, ANRE anunțăcă va iniția procedura de suspendare a licențelor pentru aceste companii.

comentarii: