image
Sursa foto: jurnal.md

Aleksei Navalnâi se află în comă, iar medicii spun că starea lui rămâne a fi gravă

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnâi se află în comă într-un spital din Siberia, după ce a băut o ceaşcă de ceai pe teritoriul aeroportului în care, potrivit purtătoarei sale de cuvânt, ar fi fost pusă otravă. El este în secția de terapie intensivă la un spital din orașul Omsk și este conectat la un aparat de ventilație artificială.

Opozantul lui Vladimir Putin a început să se simtă rău la bordul unui avion în timp ce se întorcea la Moscova.

Pavel Lebedev, un pasager care s-a aflat în acelaşi avion cu Navalnâi, a relatat pe o reţea socială ce a văzut: „La începutul zborului, el (Aleksei Navalnâi) s-a dus la toaletă şi nu s-a mai întors. A început să se simtă cu adevărat rău. Au încercat să-l ajute să-şi revină, dar el striga de durere”, scrie Digi24.

Echipajul companiei aeriene S7, cu al cărei avion a călătorit liderul opoziţiei ruse, a spus că Navalnâi a început să se simtă rău la foarte scurt timp după ce avionul a decolat, iar căpitanul a fost cel care a decis să efectueze o aterizare de urgenţă pe aeroportul cel mai apropiat, la Omsk. Navalnâi nu a băut şi nu a mâncat nimic la bordul avionului.

Între timp, pe rețelele sociale a apărut o ultimă fotografie pe care Navalnâi o făcuse înainte de a se urca în avion.

Fotografia a fost făcută în autobuzul care îl ducea către avion.

Navalnîi zâmbește, dar deja băuse ceaiul în cafeneaua din aeroportul Tomsk, iar câteva minute mai târziu, în avion, avea să se simtă rău și să își piardă cunoștința în timp ce era în toaletă.

opozantopozant

Rezultatele analizelor medicale sunt aşteptate pe parcursul zilei de azi.

Unul dintre medicii de la spitalul unde a fost internat Navalnâi a declarat că nu este sigur că liderul de opoziţie a fost otrăvit, după cum afirmă susţinătorii săi. Potrivit lui Anatoli Kalinişenko, medic la spitalul din Omsk, intoxicaţia este unul dintre posibilele diagnostice luate în considerare, dar testele în curs vor arăta cum stau lucrurile, scrie Agerpres.

Aleksei Navalnâi, avocat şi activist anticorupţie, un critic vehement al preşedintelui Vladimir Putin, a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Kremlin şi a fost agresat fizic pe stradă de activişti proguvernamentali.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: