image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

UPDATE: Individul care a ucis doi oameni la Aeroportul Chișinău este din Tadjikistan

UPDATE // Individul care a împușcat mortal doi oameni, iar pe unul l-a rănit la Aeroportul Chișinău este originar din Tadjikistan și are 43 de ani, anunță premierul Dorin Recean.

Știrea inițială

MAI informează că agresorul de la Aeroportul Chișinău a fost capturat de BPDS FULGER, iar pericolul a fost înlăturat. Individul, un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, a ucis două persoane.

Luptătorii din cadrul Brigăzii de Poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut 2 victime în urmă cu puțin timp la aeroport.

În acest moment, pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Revenim cu amănunte”, transmite MAI.

MAI spune că conducerea țării a fost informată de urgență în legătură cu situația respectivă.

„Cu regret, informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției, autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol”, se arată într-un comunicat emis de MAI.

Potrivit canalului guvernamental de Telegram Prima Sursă, în timpul însoțirii în zona sterilă pentru a fi returnat, individul a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: