În urma informațiilor apărute în presă, privind evenimentul aeronautic din data de 23 iunie 2019, Î.S. „MOLDATSA”, comunică următoarele:

Aceste informații sunt niște provocări ale angajatului Sajin Eugen care la moment se află într-un litigiu cu Î.S. „MOLDATSA”, pentru încălcarea procedurilor de navigație aeriană și obligațiunilor sale de serviciu, decizie definitivă a Curții de Apel Chișinău. Iar informațiile publicate pe rețelele de socializare și preluate de mass- media, sunt niște manipulări a unui eveniment aeronautic care nu a pus în pericol siguranța zborului.

Totodată, colectivul de controlori de trafic aerian și sindicatul Î.S. „MOLDATSA”, condamnă acțiunile de manipulare și denigrare a imaginii întreprinderii și asigură pasagerii despre furnizarea serviciilor de navigație aeriană în condiții de siguranță.

Privind evenimentul aeronautic din 23 iunie 2019, Î.S. „MOLDATSA”, informează că a prezentat Raportul de investigație și Planul de măsuri corective către Autoritatea Aeronautică Civilă, și au fost întreprinse toate măsurile de prevenire a unor evenimente aeronautice similare, despre care controlorii de trafic aerian au fost înștiințați contra semnătură.

Î.S. „MOLDATSA” își rezervă dreptul de a se adresa în instanța de judecată pentru încasarea prejudiciului pentru răspândirea cu bună știință a informațiilor care nu corespund adevărului și denigrează imaginea întreprinderii”, se arată scris în comunicatul emis de „MOLDATSA”.

Amintim că acum câteva zile, un angajat al „MOLDATSA” a făcut public acest caz. Eugen Sajin, unul dintre controlorii de trafic aerian, afirmă că din lipsă de oameni, aceștia sunt nevoiți să comaseze pozițiile de lucru.