image
Sursa foto: Getty Images

Sergio Ramos, legendă "blanco"! Ce record a egalat căpitanul lui Real Madrid în El Clasico

Sergio Ramos, căpitanul lui Real Madrid, a fost decisiv în victoria campioanei Spaniei în fața Barcelonei. Fundașul de 34 de ani a evoluat pentru a 31-a oară în El Clasico, în campionat, egalând astfel recordul deținut de Raul Gonzalez și Francisco Gento.

Real Madrid s-a impus pe Camp Nou în fața Barcelonei, scor 3-1. În minutul 60, Sergio Ramos a obținut și a transformat penalty-ul prin care echipa sa a preluat din nou conducerea în fața marii rivale. Căpitanul madrilenilor a devenit unul dintre cei trei fotbaliști care au evoluat de 31 de ori în El Clasico, în La Liga. Ramos i-a egalat în acest top pe Raul Gonzalez și Francisco Gento.

Sergio Ramos nu a ratat niciun El Clasico în campionat, de la sosirea sa pe Santiago Bernabeu, cu 16 sezoane în urmă. Căpitanul campioanei Spaniei este sub contract cu Real Madrid până la finalul stagiunii, astfel, dacă nu va fi accidentat sau suspendat, în returul cu Barcelona va avea șansa să rămână lider solitar în topul jucătorilor cu cele mai multe apariții în derby-ul contra rivalei, din La Liga.

Ramos conduce deja topul fotbaliștilor cu cele mai multe Clasico în palmares, în toate competițiile. El a adunat 45 de apariții: 31 în La Liga, 7 în Cupa Spaniei, 6 în Supercupa Spaniei și una în UEFA Champions League.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: