image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roscovanu

Guvernul a aprobat fuzionarea Spitalului „Toma Ciorbă” cu cel de Dermatologie: „Personalul se va regăsi în noua structură”

Instituția medico-sanitară publică Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” se reorganizează prin fuziunea Instituției medico-sanitare publice Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile. Proiectul de hotărâre, propus de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a fost aprobat astăzi de Guvern.

Reorganizarea presupune optimizarea cheltuielilor, eficientizarea proceselor administrative, restructurarea instituțiilor și fortificarea lor, prin investițiile care se vor realiza în infrastructură, capacități și competențe, într-un management comun, având în vedere specificul similar de activitate – tratarea maladiilor contagioase.

„Personalul angajat se va regăsi în noua structură, nu-i paște niciun pericol. Este unica posiblitate de a gestiona corect noua instituție, astfel ca pacientul să poată utiliza servicii de înaltă calitate, dar nu așa cum sunt în prezent”, a declarat Ala Nemerenco.

Potrivit proiectului, Ministerul Sănătăţii va aproba organigrama, statele de personal şi Regulamentul de organizare și funcționare a instituției, va institui în termen de 15 zile comisia de transmitere, şi va asigura, în termen de 30 de zile, transmiterea bunurilor.

Totodată, proiectul presupune încadrarea Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, fapt ce îi va oferi posibilitatea diversificării programelor de reabilitare după timpul necesar în conformitate cu Programul Individual de Reabilitare.

Amintim că, anterior, angajații celor două spitale au organizat un marș de protest până la Guvern, nemulțumiți de proiectul Ministerului Sănătății privind fuzionarea celor două instituții.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: