Noi am condiționat și am votat acest Guvern, i-am oferit 100 de zile de activitate. În continuare formațiunea politică urmează să ia o decizie, ori noi suntem în opoziție, ori intrăm într-o formulă la guvernare. Desigur, putem păstra și starea lucrurilor care este acum, dar nu este cea mai fericită cale pentru formațiunea politică pe care o reprezint. De aceea urmează să avem o discuție împreună cu colegii, să vedem ce oferte pot fi”, a menționat liderul PD.

Și președintele Igor Dodon a admis anterior că o coaliție PSRM-PD este posibilă. Vineri acesta a declarat în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde” că o coaliție oficială între cele două formațiuni nu poate fi exclusă. La scurt timp însă a fost contrazis de fosta ministră a Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, care a apărut în cadrul unui briefing alături de alți colegi de formațiune și a dezmințit că PD ar negocia crearea unei coaliții de guvernare cu PSRM.

S-a insinuat că discuțiile privind crearea unei coaliții cu PSRM ar fi pe final și că această coaliție ar fi ca și făcută. Este un fals. Afirm cu toată tăria că la întâlnirea de luni s-a discutat agenda pe care ne-a prezentat-o prim-ministrul Ion Chicu și că am discutat în cadrul acelei întâlniri despre programele sociale „Prima casă”, „Un doctor pentru tine”, despre ajutoarele sociale etc.”, declara Monica Babuc.

Democrata a mai precizat că „nici până atunci, nici după nu s-a discutat despre formarea unei coaliții cu PSRM”.