„Încă din anul 2016, formațiunea noastră a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial. În acest sens, Andrei Nastase, deși mai bine clasat în sondajele reale ale timpului, a decis să sprijine, prin decizia de a se retrage necondiționat, un unic candidat al fortelor pro-democratice și pro-europene. Mai mult, la sfârșitul anului trecut, în urma unei decizii a Consiliului Politic Național al formațiunii, Platforma DA și Andrei Năstase au lansat public propunerea de identificare și sprijinire a unui candidat unic și apartinic al întregii opoziții pro-europene și naționale, în jurul căruia să se adune toate energiile pozitive ale societății noastre”, se arată scris în comunicatul emis de Platforma DA.

Amintim că ieri PLDM a venit cu propunerea pentru PAS și PPDA de a crea un bloc electoral și a înainta un candidat comun la alegerile prezidențiale din data de 1 noiembrie curent. Ulterior PAS, a venit cu o reacție în care a precizat că candidatul propus de formațiune este Maia Sandu.

„Partidul Acțiune și Solidaritate și-a înaintat deja candidatul la funcția de președinte în persoana Maiei Sandu, iar principalul obiectiv este bunăstarea oamenilor, prin alungarea de la putere a hoților” , este răspunsul PAS.