image
Sursa foto: axanews.ro

Un șofer mort beat din Briceni a încercat să mituiască polițiștii pentru a scăpa de pedeapsă; A fost încătușat

Un tânăr de 23 de ani din Corjeuți, Briceni, a încercat să mituiască un polițist, după ce a fost prins beat la volan. Acesta i-a oferit polițistului 500 de euro amendă ca să scape de pedeapsă.

Totul s-a întâmplat ieri, dimineață, la Corjeuți, Briceni. Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliție Briceni, aflându-se în localitatea Corjeuți, raionul Briceni în exercitarea atribuțiile de serviciu și constatând faptul că conducătorul automobilului de model Mercedes-Benz, se deplasa neadecvat, au stopat mijlocul de transport în vederea stabilirii cauzei.

Șoferul a ignorat cerințele polițiștilor, a accelerat brusc, astfel  s-a ciocnit în bordură.

Polițiștii au stabilit că la volanul automobilului se afla un tânăr în vârstă de 23 de ani, locuitor al satului Corjeuți, suspectat de conducerea autovehiculul  în stare de ebrietate.

Fiind supus testului de alcoolemie șoferul avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0.55 mg/l, constatându-se starea de ebrietate cu grad avansat.

În timpul documentării cazului, șoferul a încercat să mituiască un polițist pentru ca să nu-i întocmească procesul – verbal cu privire la conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

În rezultatul denunțului tentativei de corupere de către polițiști, tânărul a fost reținut în flagrant în timpul transmiterii sumei de 500 de euro către angajatul Poliției.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de corupere activă, iar bănuitul riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de la 100 000 până la 200 000 de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: