image
Sursa foto: jurnal.md

Automobilele sechestrate vor fi vândute până la confiscarea lor; Ce mai prevede proiectul privind ARBI, votat de Parlament

Mijloacele de transport sechestrate vor fi vândute până la confiscarea acestora. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege menit să eficientizeze activitatea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), votat astăzi de Parlament.

Una dintre modificări se referă la posibilitatea de a vinde anticipat mijloacele de transport sechestrate, în lipsa unei condamnări definitive a persoanei sau a unei decizii de confiscare. Autorii proiectului menționează că, în cazul mijloacelor de transport, valoarea acestora se diminuează în timp și, drept rezultat, sunt prejudiciate interesele statului.

De asemenea, proiectul de lege oferă ARBI posibilitatea de a emite ordinul de înghețare a bunurilor infracționale pe un termen de până la 30 de zile lucrătoare, pentru ca persoanele vizate să nu reușească să le transfere pe numele altor persoane.

Acest lucru va fi posibil în baza solicitării în scris a autorităților competente străine sau în cadrul delegațiilor parvenite de la organul de urmărire penală. Mai exact, este vorba de limitarea temporară a dreptului persoanei de a dispune de active și bunuri, astfel încât să nu reușească să le transfere pe numele altor persoane sau să le înstrăineze până la aplicarea sechestrului.

Vedeți mai jos ce modificări urmează a mai fi făcute în activitatea ARBI:

Noutăţile partenerilor

comentarii: