image
Sursa foto: Instagram

Primul meci internațional al Rusiei, după suspendarea primită de la FIFA! Va avea o adversară calificată la CM 2022

FIFA a suspendat echipa națională a Rusiei din toate competițiile internaționale, după ce Vladimir Putin a ordonat invazia în Ucraina. La fel a procedat și UEFA cu echipele de club rusești.

Cu toate acestea, chiar dacă i s-a interzis participarea la barajul de calificare la Campionatul Mondial din Qatar, naționala Rusiei este pregătită să dispute primul meci internațional, de după startul războiului.

Astfel, presa din Rusia a anunțat că echipa națională pregătită de Valeri Karpin a ajuns la un acord cu reprezentativa Iranului, echipă calificată la CM 2022, pentru a disputa o partidă amicală la începutul lunii iunie, în pauza destinată jocurilor din Liga Națiunilor.

Se pare că totul ar fi deja pus la punct, mai puțin locul de desfășurare al partidei. Alexandr Samedov (37 de ani), fost internațional rus, susține că meciul dintre Rusia și Iran va fi de bun augur pentru ambele formații.

”Iran este o echipă bună. Ar fi grozav atât pentru noi, cât și pentru ei. Un test important, suporterii vor putea urmări naționala la TV, se vor bucura”, a declarat Samedov.

Pentru Iran ar putea exista consecințe grave dacă partida se va disputa fără acceptul FIFA. Asiaticii sunt deja pe ”lista neagră” a forului mondial, după ce la ultimul joc de calificare la CM, 2-0 cu Liban, autorităţile iraniene au interzis prezenţa femeilor pe stadion, nerespectând astfel ordinul FIFA.

Iniţial, Ministerul Sporturilor a făcut disponibile 2.000 de bilete pentru femei, dar în cele din urmă acestea au fost împiedicate să asiste la meciul câştigat de Iran cu 2-0.

''Auzim veşti îngrijorătoare de la FIFA şi AFC (Confederaţia Asiatică de Fotbal)'', a scris, pe Twitter, Mehrdad Seradschi, un membru al FFI.

În cazul în care naţionala va fi suspendată, ''cei implicaţi în incidentul nefericit de la Mashhad sunt responsabili''.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: