image
Sursa foto: jurnal.md

Diacov: „Serghei Iaralov nu mai este membru PD”

Serghei Iaralov, unul dintre consilierii fostului președinte PD, Vladimir Plahotniuc, nu mai este membru al Partidului Democrat. Cel puțin asta spune președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

„Nu mai este în partid un membru pe nume Serghei Iaralov. Nu mai țin minte dacă el însuși a depus cererea de demisie, cert este că a fost șters de pe listă”, a declarat Dumitru Diacov, la TV8.

Anterior, Diacov a mai spus că Plahotniuc a greșit atunci când a discutat subiectele politice cu unii consilieri precum Serghei Iaralov.

Iaralov a fost numit în ultimii ani „omul din umbră”. Numele lui Iaralov a fost pronunţat public pentru prima dată în contextul fraudei din sistemul bancar. S-a întâmplat pe 15 octombrie 2015, atunci când, cu doar câteva minute înainte de a fi reţinut de ofiţerii CNA, fostul premier Vladimir Filat a declarat, de la tribuna Parlamentului, că Iaralov a participat „la toate discuţiile şi târgurile” care vizau Banca de Economii.

Ulterior, în presă au început să apară tot mai multe informaţii despre rolul lui Iaralov în jaful bancar, spunându-se că milionarul din prima linie a anturajului oligarhului Plahotniuc ar fi coordonat întregul jaf la bănci şi chiar că el ar fi fost cel care a venit cu ideea schemei.

Totodată, Serghei Iaralov a participat şi la negocierile din 2014 şi 2015 privind formarea majorităţii parlamentare. Analiştii politici sugerau atunci că Plahotniuc încerca să influenţeze mersul negocierilor prin intermediul lui Iaralov. Chiar dacă nu deţinea vreo funcţie importantă în cadrul formaţiunii, Iaralov, alături de Constantin Botnari, îl însoţea mai mereu pe Plahotniuc la şedinţele Parlamentului, mai ales când urmau să se voteze proiecte controversate de legi.

Recent, Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a declarat că și Serghei Iaralov ar deține identitate dublă în Republica Moldova, la fel ca Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: