image
Sursa foto: facebook

VIDEO: Zeci de alegători din Bălți au făcut azi cale întoarsă de la secțiile de vot; „Incredibil! Interesant joacă fetele”

Zeci de alegători din Bălți care s-au pornit azi mai devreme să-și exercite dreptul la vot, au fost surprinși să afle că scrutinul a fost suspendat. Curtea de Apel Bălți a decis anularea înregistrării candidatului electoral Marina Tauber cu puțin timp înainte de deschiderea secțiilor de vot. Mulți alegători s-au pornit la vot fără să știe de această decizie.

„De ce au suspendat? Eu am venit să votez. Chiar l-au suspendat? Incredibil! Interesant joacă fetele” s-a mirat un locuitor al orașului Bălți surprins de reporterii de la Nordnews.md.

Unii bălțeni care s-au trezit mai devreme ca să voteze s-au arătat revoltați că decizia a fost luată pe ultima sută de metri. „De ce nu au luat o decizie mai devreme, de ce cu mai puțin de o oră înainte de scrutin? Unii oameni deja se duceau la vot...”.

„Este anarhie. Nu ne consideră oameni, ne percep ca pe niște râme, ne-au strivit și merg mai departe”, se revoltă și o femeie din Bălți care a făcut cale întoarsă de la secția de votare.

Dar au existat și bălțeni care au salutat decizia autorităților. „Avem o justiție coruptă, cine dau mai mulți bani acela câștigă. E bine că în cazul dat au anulat, poate se schimbă ceva și la noi. Adevărul trebuie să învingă”, a declarat un pensionar din Bălți.

Amintim că în această dimineață, Curtea de Apel Bălți a decis anularea înregistrării candidatului electoral Marina Tauber, iar Comisia Electorală Centrală a decis suspendarea scrutinului de la Bălți până deciziile instanțelor de fond și de apel vor rămâne irevocabile.

La ora 07.00, reprezentanții secțiilor de vot din Bălți au făcut coadă la Comisia Electorală de Circumscripție din municipiu, pentru a restitui buletinele de vot. Candidata partidului „Șor” Marina Tauber a fost exclusă din cauza neconcordanțelor dintre venituri și cheltuieli din rapoartele financiare depuse la CEC.

Noutăţile partenerilor

comentarii: