image
Sursa foto: Profimedia

Capitolul la care Kylian Mbappe îl surclasează pe Erling Haaland. Statistica arată cifre aproape duble

Kylian Mbappe (23 de ani) continuă să fie cel mai valoros jucător al planetei, poziție unde se menține în ultimii doi ani.

Potrivit publicației de specialitate Transfermarkt, atacantul lui PSG are de partea sa statistică extrem de elocventă.

În sezonul trecut, francezul a fost jucătorul sub 23 de ani din lume cu cele mai multe goluri și pase decisive. Are, în total, 65 de goluri și pase decisive în 46 de meciuri oficiale.

Mbappe se află la distanță mare de Erling Haaland, care este al doilea jucător ca valoare din lume, 150 de milioane de euro. Norvegianul se află abia pe locul 5 în acest clasament, cu 37 de goluri și assist-uri în 30 de partide.

Interesant este că pe locul 2 se află mijlocașul ofensiv Christopher Nkunku, de la Leipzig, cu 52 de goluri și pase decisive în 50 de partide.

Pe poziția a treia se află Viunicius, de la Real Madrid, cu 42 de goluri și pase decisive în 52 de jocuri.

La finalul lunii mai, Mbappe și-a prelungit contractul cu PSG. Oficialii de pe Parc des Princes l-au convins cu un salariu uriaș, 60 de milioane de euro pe an, brut, adică peste 30 de milioane net, la care se adaugă și un bonus la semnătură de 120 de milioane de euro.

Mai mult, Kylian Mbappe va avea bonusuri consistente pentru goluri marcate, câștigarea Balonului de Aur sau cucerirea UEFA Champions League.

Un alt aspect care l-ar fi convins pe Kylian Mbappe să rămână la PSG în dauna lui Real Madrid ar fi sumele încasate din contractele de publicitate, care vor rămâne în proporție de 100% la fotbalist. Dacă ar fi mers la Madrid, 50% din încasări ar fi ajuns în conturile lui Real.

De asemenea, șefii lui PSG i-au promis lui Kylian Mbappe că va avea putere de decizie în privința alegerilor directorului sportiv și antrenorului clubului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: