Dana White, miliardar şi CEO al UFC, a venit cu o idee remarcabilă, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că-şi doreşte fani în tribunele competiţiilor sportive. Astfel, şeful UFC a anunţat că a închiriat o insulă privată, fără a dezvălui exact locaţia, şi va organiza în perioada pandemiei nu una, ci o multitudine de gale de arte marţiale mixte (MMA).

”Mi-am asigurat o insulă. Am o insulă”, a spus White într-o intervenţie pentru ESPN. ”În timp ce vorbim, se ridică infrastructura necesară. Aici vom organiza toate galele internaţionale. Odată cu gala de pe 18 aprilie (n.r. UFC 249), vom da lovitura.”

Dana White a dat detalii în plus despre planul său revoluţionar, în plină pandemie. Toţi sportivii vor fi aduşi cu avioanele private ale companiei. Mai mult, toţi cei implicaţi, de la sportivi, la antrenori, arbitri sau comentatori, vor fi testaţi în mod repetat pentru a fi siguri că nimeni nu este infectat cu virusul pandemic.

Mult aşteptata gală UFC 249, de pe 18 aprilie, nu-l va mai avea pe Khabib Nurmagomedov, blocat în Dagestan. În locul campionului en titre, adversar pentru Tony Ferguson va fi Justin Gaethje, numărul 5 la categoria Lightweight (uşoară). Gaethje este văzut ca unul dintre cei mai spectaculoşi şi duri luptători din divizie. Este de aşteptat ca lupta să conteze pentru un titlu mondial interimar.