image
Sursa foto: jurnal.md

Un deputat din Parlamentul RM s-a stins din viață

Deputatul Ivan Zabunov, din fracțiunea PSRM, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani.

„În calitate de deputat, dar și de președinte al Asociației bulgare ”Renaștere” din Republica Moldova, Ivan Zabunov s-a afirmat ca promotor al drepturilor omului și păcii interetnice. Născut pe data de 28 iunie 1948, în Tvardița, a iubit, în egală măsură, Moldova și Bulgaria. A fost doctor în istorie, conferențiar, membru al Academiei de Științe din Bulgaria.

Un adevărat patriot și un om de o rară omenie, Ivan Zabunov va rămâne mereu bine dispus și bine intenționat în inimile noastre. A știut să apere cultura și tradițiile bulgare cu mult respect pentru țara în care s-a născut și a trăit”, se spune în necrologul emis de Parlament.

Ivan Zabunov este doctor în istorie și membru al Academiei de Științe din Bulgaria. La vârsta de 70 de ani, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, a ajuns deputat pe lista Partidului Socialiștilor a Republicii Moldova (PSRM), fără să fie membru de partid.

Are dublă cetățenie, fiind și cetățean al Bulgariei, iar la Chișinău a condus Societatea Bulgară RENAȘTERE, organizație la care era și membru, și președinte.

Până să fie ales deputat, Zabunov a fost membru al Comisiei pentru relații interetnice a Consiliului Societății Civile de pe lângă Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: