image
Sursa foto: OccupyGuguță

Activist rus, invitat la un eveniment organizat de mișcarea OccupyGuguță, supus interogatoriului pe Aeroportul Chișinău

Ieri, în jurul orei 4 dimineața, activistul rus Dmitrii Gusev, jurnalist, membru al mai multor organizații și mișcări din Rusia, a fost interogat, fără explicații, în fața unei camere de luat vederi de către poliția de frontieră.

Acesta era oaspete la un eveniment organizat de mișcarea OccupyGuguță din Moldova, care a adunat mai mulți membri ai mișcărilor de rezistență, atât străini cât și de la noi.

Dmitrii relatează pe un cont de al său despre experiența sa de la Chișinău, unde povestește cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat în acea dimineață.

„Stăteam pe o bancă în aeroport, pe la ora 4:00, când s-a apropiat de mine un bărbat în uniformă, m-a întrebat cine sunt și mi-a cerut buletinul de identitate, l-a pus în buzunar și m-a rugat să-l urmez. Am mers într-o încăpere unde am fost interogat fără nici o explicație. M-au întrebat la cine am venit și cu ce scop, de unde mă cunosc cu cei de la OccupyGuguță, la ce evenimente am participat și dacă plănuiesc să mă mai întorc în Moldova. Tot timpul, acesta a filmat cu un telefon mobil”, a declarat Dmitrii.

Aceștia nu l-au lăsat să plece până când Dmitrii nu a promis că „sub actuala guvernare” nu se va mai întoarce în Republica Moldova, afirmă reprezentanții OccupyGuguță.

postarepostare

Noutăţile partenerilor

comentarii: