image
Sursa foto: Profimedia

Man. City și Barca au luat cei mai mulți bani de la FIFA pentru jucătorii prezenți la Cupa Mondială din Qatar

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a acordat peste 180 de milioane de euro cluburilor ai căror jucători au participat la Cupa Mondială din Qatar 2022 potrivit cifrelor anunțate, joi, de forul cu sediul de la Zurich.

Conform FIFA, plata se va face către 440 de cluburi din 51 de țări ai căror jucători au fost selecționați pentru cele 32 de echipe naționale prezente la turneul final. Echipele au primit peste 9.000 de euro pe zi pentru fiecare dintre cei 837 de fotbaliști.

Manchester City, campioana Angliei și câștigătoarea ultimei ediții a Ligii Campionilor, a primit 4,1 milioane de euro din partea FIFA pentru jucătorii care au participat la Campionatul Mondial din Qatar.

Pe listă au urmat FC Barcelona, cu 4 milioane de euro, și Bayern Munchen, cu 3,8 milioane de euro.

Grupările din Anglia au primit, împreună, aproximativ 33 de milioane de euro. Cluburile spaniole au câștigat împreună 21 milione de euro, cluburile germane au împărțit între ele puțin peste 18 milioane de euro, iar cluburile franceze au primit 14 milioane de euro, precizează Agerpres.

Echipele europene au primit 76% din totalul banilor repartizați, mai precis 142 milioane de euro.

Gianni Infantino a confirmat că plata pentru cluburi va crește la suma de 317 de milioane de euro pentru edițiile din 2026 și 2030 ale Cupei Mondiale.

Cupa Mondială din 2026, găzduită de Statele Unite, Canada și Mexic, va fi prima cu 48 de echipe și 1.104 de jucători selecționați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: