image
Sursa foto: youraquastream.ca

Tragedie la Râșcani: O copilă de zece ani s-a înecat într-un bazin acvatic în timp ce se scălda

Caz tragic într-o familie din nordul Țării. O copilă în vârstă de zece ani s-a înecat într-un bazin acvatic din raionul Râșcani în timp ce se scălda. Corpul neînsuflețit al acesteia a fost recuparat de salvatori în această dimineață.

Apelul la serviciile de urgenţă a fost înregistrat pe data de 30 iulie la ora 22:18. Potrivit IGSU, minora s-ar fi înecat în timp ce se scălda într-un bazin acvatic din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani.

Potrivit ofițerului de presă al IP Râșcani, Ina Moscaliuc, minora de zece ani, împreună cu alți doi copii de nouă și cinci ani au plecat la cariera din satul Corlăteni, unde se afla o groapă plină cu apă, care s-a format natural, având o adâncime de aproximativ zece metri.

„La un moment dat copila s-a dezbrăcat și a intrat în apă, unde peste ceva timp a dispărut de la suprafață. Ceilalți doi copii, ajungând la domiciuliu nu au comunicat despre cele întâmplate. Ulterior, mama fetiței din discuție cu copii a aflat despre tragedie alertând imediat poliția”, a declarat Ina Moscaliuc.

Pentru efectuarea lucrărilor de căutare pe apă la faţa locului a intervenit un echipaj de salvatori. În urma căutărilor subacvatice, cadavrul minorei a fost depistat în această dimineaţă, la ora 07:30, fiind recuperat de scafandrieri de la o adâncime de trei metri.

Cadavrul a fost îndreptat spre expertiza medico legală pentru a stabili cu exactitate cauza decesului. Alte circumstanţe se stabilesc.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat maturii să-şi monitorizeze strict minorii şi să nu le permită scăldatul, dar şi aflarea acestora de unii singuri în preajma lacurilor şi râurilor din ţară.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 54 persoane inclusiv cinci minori şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară.

Noutăţile partenerilor

comentarii: