image
Sursa foto: Privesc.eu

PD vrea din nou la putere; Pavel Filip: „Suntem într-o situație dificilă - nici la guvernare, nici în opoziție”

Partidul Democrat este gata să negocieze formarea unei coaliții de guvernare, afirmă liderul formațiunii, Pavel Filip.

„În continuare, dacă ar fi să vorbim de posibilitatea creării unei coaliții, PD întotdeauna a fost o formațiune pragmatică și nu putem vorbi de crearea unei coaliții ca un scop în sine. Vorbim de ce instrumente obține partidul pentru a avea posibilitatea să implementeze promisiunile pe care le-a făcut. Am fost și suntem deschiși pentru dialog, dar vom avea o abordare destul de pragmatică pe acest subiect. Dacă nu ajungi la un numitor comun pentru a obține aceste instrumente, atunci nu cred că are rost să te bagi într-o coaliție de guvernare”, a declarat Filip la postul public de televiziune.

„PD este într-o situație puțin mai dificilă. Nu suntem nici la guvernare, nici în opoziție. Și aici e important să spun că nu suntem într-o coaliție. Am acordat vot de încredere Guvernului Chicu. Am văzut programul acestui Guvern. Am avut discuții consistente”, a mai spus liderul PD.

Acesta a precizat că PD nu a avut deocamdată discuții privind formarea unei coaliții cu partidele parlamentare.

„Nu am demarat nicio discuție în sensul creării unei coaliții parlamentare de guvernare nici cu cei de la PAS, nici cu cei de la PSRM. Este adevărat că cu cei din PSRM, luând în considerație că noi am acordat vot de încredere acestui guvern, avem discuții săptămânal, dar aceste discuții se rezumă la proiectele de legi care urmează să fie votate și într-un mod oarecare la coordonarea agendei parlamentare”, a mai spus Filip.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: