image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Parcă l-a înghițit pământul: Locul aflării lui Plahotniuc, în continuare un mister

Locul unde se află fostul lider PD și controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc rămâne în continuare un mister.

„Nu am primit niciun răspuns oficial de la niciun stat care să ne confirme că Plahotniuc s-ar afla pe teritorul său”, a declarat adjunctul interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV.

„Există solicitări efectuate prin intermediul Interpol. Așteptăm dacă vreunul din statele membre ar putea să confirme aflarea lui Plahotniuc pe teritoriul său. R. Moldova nu poate face nimic, ține de disponibilitatea statului în care el se află”, a mai adăugat Iachimovschi.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, imediat după ce Partidul Democrat a pierdut puterea. În prezent, fostul șef al PD este anunțat în căutare internațională.

În iunie curent, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV, președintele Partidului Nostru, Renato Usatâi, a declarat că Vladimir Plahotniuc încă își mai dorește revenirea sa pe arena politică moldovenească, contând să se reîntoarcă acasă peste un an și jumătate.

Fostul primar de Bălți, potrivit căruia Plahotniuc s-ar afla în Turcia sau Cipru de Nord, a subliniat că ex-liderul democraților ar fi fost vizitat de diferite personaje, de la foști și actuali primari până la foști și actuali președinți de raioane.

Emisiunea „Cabinetul din Umbră” poate fi urmărită integral mai jos.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: