image
Sursa foto: wikipedia.org

Un general-colonel RUS conduce REPRESIUNEA din Kazahstan: Cine este Andrei Serdiukov

Comandantul Forțelor Aeropurtate ale Forțelor Armate Ruse, general-colonelul Andrei Serdyukov, va conduce trupele de menținere a păcii CSTO din Kazahstan, a declarat Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. El a remarcat că durata misiunii din Kazahstan este limitată, dar nu a menționat date precise, informează Interfax. Informația este cu atât mai importantă cu cât președintele Kazahstanului, Kassym-Zhomart Tokayev, a spus că a dat armatei ordin să tragă fără avertisment în manifestanți.

În transferul armatei ruse în republică sunt implicate 75 de avioane militare rusești de transport - Il-76 și An-124, iar transferul are loc non-stop.

Andrey Nikolaevich Serdyukov s-a născut la 4 martie 1962 și este un general colonel al Forțelor Armate Ruse și comandant al trupelor aeriene ruse.

Serdyukov a servit în Forțele Aeropurtate sovietice ca ofițer junior și a ajuns la comanda batalionului. A absolvit Academia Militară și a devenit comandant adjunct de regiment în Trupele Aeropurtate Ruse și apoi comandant de regiment. Serdyukov a luptat în Primul Război Cecen și a servit ca adjunct al comandantului de brigadă în Kosovo, participând la Incidentul de pe aeroportul din Pristina. Între 2002 și 2003 a condus Brigada 138 Gărzi Motor Rifle și în 2004 a preluat comanda Diviziei 106 Gărzi Aeropurtate.

După ce a absolvit Academia Militară a Statului Major în 2009, Serdyukov a devenit comandant adjunct al Armatei a 5-a Banner Roșu, preluând comanda armatei în 2011. În 2013, a devenit comandant adjunct și apoi șef de stat major al Districtului Militar de Sud. În această poziție, Serdyukov a condus trupele în anexarea Crimeei de către Federația Rusă și a comandat trupele rusești în Donbass. A devenit comandantul trupelor aeriene ruse în octombrie 2016.

Ce trupe a trimis Rusia în Kazahstan

Au fost trimise în Kazahstan unitățile Brigăzii 45 a Forțelor Speciale din Forțele Aeropurtate, Divizia 98 Aeropurtată a Forțelor Aeropurtate și Brigada 31 Separată a Forțelor Aeropurtate din Rusia. Potrivit lui Konașenkov, toți „au urmat un antrenament special și au o experiență reală de luptă”.

"Personalul militar rus sosit în Republica Kazahstan a început imediat să îndeplinească sarcinile atribuite. Până acum, împreună cu agențiile de aplicare a legii din Republica Kazahstan, aeroportul Alma-Ata a fost luat sub control deplin", a spus un reprezentant al departamentului militar „Securitatea Consulatului General al Federației Ruse situat în oraș și alte obiecte importante”.

Anterior a fost raportat că Rusia a trimis unități aeriene de elită în Kazahstan. Ei participă la misiunea de menținere a păcii, dau rușii asigurări. Pe 5 ianuarie, președintele Kazahstanului, Kassym-Zhomart Tokayev, a cerut asistență militară OSC. Pe 7 ianuarie, administrația președintelui Tokayev a asigurat că militarii CSTO nu vor participa la ostilitățile din Kazahstan, misiunea lor fiind exclusiv menținerea păcii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: