Ministerul Justiției anunță că în cadrul concursului, Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General a analizat candidații ținând cont de pregătirea, abilitățile profesionale, integritatea și calitățile personale ale acestora.

Cei patru candidați au fost aleți în urma rezultatelor testului psihologic și punctajului final obținut de către candidați la interviu.

Precizăm că membrii Comisiei pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General sunt: Olesea Stamate, ministrul justiției; Raisa Botezatu, fost judecător; James Hamilton, expert internațional în domeniul procuraturii; Sergiu Băieșu, doctor în Drept, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova; Igor Boțan, director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă", reprezentant al societății civile; Petru Bobu, fost procuror, avocat.

Menționăm că Petru Bobu a fost desemnat în componența Comisiei de către Președintele Parlamentului, în locul lui Dumitru Postovan.