image
Sursa foto: chisinau.mae.ro

Președintele României a decorat un grup de profesori din RM; „Avem un spațiu comun de limbă, cultură, istorie și tradiții”

Ceremonia de înmânare a ordinelor a avut loc în incinta Ambasadei României la Chișinău. Evenimentul a fost oficiat de Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.

„Este o zi specială în care premiem excelența și aducem mulțumirile noastre sincere unor persoane deosebite, care s-au remarcat prin activitatea lor nu numai în Republica Moldova, dar și în România. Este o zi în care demonstrăm că avem un spațiu comun de limbă, cultură, istorie și tradiții. Este o zi memorabilă în activitatea noastră diplomatică”, a menționat ambasadorul.

Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler a fost conferit profesoarelor Tatiana Carteleanu și Olga Cosovan, conferențiare universitare, dr. la Universitatea Pedagogică de stat „Ion Creangă” din Chișinău

Aceleași distincții le-au primit și profesoarele de limbă română de la instituțiile de învățământ din stânga Nistrului: Valentina Ctitor, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt”, orașul Grigoriopol; Nadejda Moscovciuc, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Evrika” din Rîbnița; Valentina Moșneaga, profesor de limba și literatura română la Gimnaziul Corjova din comuna Corjova; Lidia Olog, profesor de limba și literatura română în localitatea Bender; Ecaterina Pavlova profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Tiraspol; Valentina Petrenco, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Evrika” din Rîbnița; Lidia Poștarencu, profesor la Școala de tip internat pentru copii orfani din Bender; Svetlana Stogul, profesor de limba și literatura română, Gimnaziul Roghi, raionul Dubăsari și Ala Turbal, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Evrika” din Rîbnița.

Totodată, ambasadorul României Daniel Ioniță a folosit acest prilej pentru a evidenția apropierea sărbătorii Mărțișorului, simbol intrat în patrimoniul imaterial universal al UNESCO grație eforturilor comune ale României, Republicii Moldova, Bulgariei, Serbiei și Macedoniei de Nord, oferind în același timp și un mărțișor doamnelor decorate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: