image
Sursa foto: newsmaker.md

Fostul președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, își cere funcția înapoi

Fostul președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, cere anularea demiterii sale din funcție, precum și anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost aleastă la cârma Înaltei Curți.

Președintele CC, Domnica Manole, a precizat pentru Jurnal că Vladimir Țurcan a înregistrat la Curtea Constituțională o cerere prealabilă în acest sens ieri, 4 mai.

„Prin cererea respectivă se solicită anularea hotărârii Curții Constituționale din 23 aprilie 2020, prin care Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al CC, și a hotărârii CC din aceeași dată, prin care a fost aleasă prin vot secret în funcția de președinte al Curții Domnica Manole”, a precizat actualul președinte al Înaltei Curți.

Domnica Manole a mai adăugat că plenul CC are 15 zile la dispoziție pentru soluționarea cererii.

Întrebată ce motive a invocat Țurcan în cererea sa, Manole a precizat: „A invocat anumite motive, dar nu pot să dau detalii, doar după hotărârea plenului”.

Amintim că Vladimir Țurcan a fost demis pe 23 aprilie curent de la șefia Curții Constituționale după un apel telefonic primit de la președintele Igor Dodon după decizia privind suspendarea asumării răspunderii de către Guvern. În locul acestuia, a fost numită judecătorea CC Domnica Manole.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: