image
Sursa foto: Getty Images

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu din Bahrain, prima cursă din 2023. Alonso, performanță superbă

Start perfect pentru Max Verstappen (25 de ani) în noul sezon din Formula 1. În Bahrain, pe superbul circut de la Sakir, campionul mondial al ultimilor doi ani a plecat din pole-position și a condus cursa autoritar.

La start, Leclerc (Ferrari) a trecut de Perez (Red Bull), însă prestația bună a monegascului a ținut până în turul 26, când Perez a revenit pe locul secund, după ce l-a depășit frumos. După o a treia trecere pe la boxe, Leclerc a abandonat în turul 41.

Cele mai spectaculoase tururi au fost 37 și 38, când Fernando Alonso a oferit un duel superb cu Hamilton. La volanul noului său bolid, Aston Martin, dublul campion mondial a reușit să treacă de britanic cu o manevră superbă.

De altfel, Alonso a fost eroul cursei, pentru că a trecut și de Sainz (Ferrari) în turul 45 și a terminat cursa pe 3. Colegul său, Lance Stroll, care a suferit o operație în urmă cu 12 zile, a terminat pe 6.

Lewis Hamilton, plecat de pe 7, a încheiat cursa pe 5, iar colegul său de la Mercedes, George Russell, a terminat pe 7.

Pentru Verstappen, aceasta a fost prima victorie pe acest circuit. Dacă ar fi ca olandezul să fie superstițios, statistica spune că, începând cu 2017, învingătorul din prima etapă a sezonului nu a câștigat titlul de campion mondial. Însă prestația olandezului, ajutat de un bolid care pare perfect, mai ales după teste, conturează deja finalitatea acestui sezon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: