image
Sursa foto: vessel finder

VIDEO: O navă aparținând omului de afaceri Valentin Eșanu, ruptă în două de furtuna puternică în portul Eregli din Turcia

Una dintre cele două nave ce aprțin omului de afaceri Valentin Eșanu a fost grav avariată, fiind ruptă în două, în portul Eregli din Turcia, unde era ancorată. Accidentul s-a produs din cauza furtunii distrugătoare care s-a abătut peste Marea Neagră în acest week-end. Un anunț în acest sens a fost făcut de însuși omul de afaceri pe pagina sa de facebook.

„Anunț cu regret că una dintre navele companiei mele a fost grav avariată, ruptă în două, în portul Eregli din Turcia, unde era ancorată, din cauza furtunii. Slavă Domnului echipajul a fost salvat de echipele de salvare din Turcia și se află în siguranță. Mulțumesc echipajului că a ținut vasul la țărm și că marinarii au dat alarma la timp, astfel fiind evitată o catastrofă și mai mare”, a menționat Valentin Eșanu.

El a mai precizat că nava a rezistat furtunii toată noaptea de sâmbătă spre duminică, însă spre dimineață a fost lovită de un val distrugător, care a culcat toate navele din regiune, fenomen întâlnit o dată la câteva decenii.

„Din informațiile pe care le am, șapte nave au fost avariate grav în regiunea portului Eregli, iar trei sunt date dispărute, una dintre acestea fiind ulterior anunțată scufundată”, a mai menționat omul de afaceri

Ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlykaia a anunțat duminică, 19 noiembrie că o navă şi cei doisprezece membri ai echipajului său sunt daţi dispăruţi în Marea Neagră, în largul coastelor de nord-vest ale Turciei, în urma unei furtuni violente. Este vorba de nava Kafkametler, care a dat ultimul semnal în largul din preajma orașului Eregli, în nord-vestul Turciei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: