image
Sursa foto: Getty Images

Sportul poate reveni la normal! Anunțul unui expert OMS despre al doilea val al pandemiei de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății este forul suprem care avertizează asupra pericolelor și decide măsurile care trebuie adoptate în situații de o asemenea gravitate - de aceea, ultimul anunț reprezintă o veste excelentă pentru sportivi.

María Neira, director al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul OMS, a declarat că există șanse minime ca în toamnă să apară un al doilea val al epidemiei cu COVID-19.

"Am redus considerabil viteza de transmitere astfel încât virusul are șanse mici de supraviețuire, trebuie să fim prudenți totuși. Nu este nevoie de o relaxare excesivă.

Au fost ipoteze legate de un al doilea val, dar această posibilitate este aproape exclusă acum. Suntem și mai bine pregătiți, să vedem cum vor evolua lucrurile. Să sperăm că nu vor apărea alte focare," a precizat medicul spaniol.

Anunțul este unul extrem de încurajator pentru competițiile sportive programate în această toamnă - fotbalul va putea stabili calendarul pentru noul sezon după încheierea UEFA Champions League și Europa League în august.

Simona Halep va putea participa la US Open și Roland Garros în august și septembrie.

Va reveni Formula 1 cu două Grand Prix-uri, cel de la Silverstone și Hungaroring, urmate de cursa de la Monza.

Atletismul intenționează să organizeze etape de Diamond League în august și septembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: