image
Sursa foto: Twitter BBC

Povestea sfâșietoare a celor trei surori din Rusia care și-au ucis tatăl: Procesul lor a început astăzi la Moscova

Cele trei surori din Rusia care şi-au înjunghiat în somn tatăl abuziv până când acesta a murit, vor fi judecate pentru crimă, într-un proces care începe la Moscova astăzi, 31 iulie. Cele două surori mai mari vor fi judecate pentru crimă cu premeditare, iar cea de-a treia, care era minoră la data când a fost săvârșită fapta, va fi judecată într-un proces separat, pentru omor.

Cazul surorilor Khachaturyan a devenit rapid o cauză puternică pentru grupurile care luptă pentru victimele violenței domestice, care cer adoptarea unei legi pentru protecția lor, lege ce a fost depusă la parlament în 2016.

Experții din domeniul violenței în familie, împreună cu avocații surorilor, spun că, în absența unor mecanisme de protecție adecvate, singura opțiune a acestor surori a fost să se apere sau să moară în cele din urmă de mâna tatălui lor, potrivit CNN.

După o lungă și încurcată anchetă, procesul începe astăzi, 31 iulie, la Moscova.

Trupul lui Mikhail Khachaturyan a fost găsit pe o scară de din Moscova în iulie 2018, cu zeci de răni de cuțit la piept și gât.

Cu câteva ore înainte de moartea sa, s-a întors de la o clinică de psihiatrie, și-a aliniat cele trei fiice pentru a le pedepsi pentru apartamentul dezordonat și le-a pulverizat cu spray cu piper, potrivit anchetatorilor și avocaților surorilor. Fiica sa cea mai mare, Krestina, care are astm, a leșinat.

Acesta a fost momentul în care surorile Khachaturyan - Krestina, 19 ani, Angelina, 18 ani și Maria, 17 - au decis să-și ucidă tatăl. L-au atacat cu un ciocan, cu un cuțit și cu aceeași doză de spray cu piper cu care le-a pedepsit tatăl lor.

Potrivit anchetei, surorile au încercat să îşi provoace răni ca să pară că au fost atacate, apoi au sunat la poliție să anunțe moartea tatălui.

Fetele și-au recunoscut faptele și au fost arestate a doua zi după crimă. Au spus atunci că au îndurat ani întregi de abuzuri sexuale, fizice și emoționale din partea tatălui lor, aspecte care au fost confirmate chiar și de către procurorul general. De altfel, din telefonul tatălui au fost recuperate mai multe mesaje din care rezultă că își teroriza și agresa fiicele.

Activiştii spun că surorile nu sunt infractoare, ci victime, pentru că nu aveau niciun mijloc de a se proteja. Cazul celor trei surori a scos mii de oameni în stradă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: