image
Sursa foto: Jurnal TV

Samantha Power, administratoarea USAID: „Moldovenii nu-și dau seama cât de faimoși au devenit anul acesta”

Mobilizarea cetățenilor Republicii Moldova la alegerile prezidențiale de anul trecut ne-a dus faima în lume, afirmă Samantha Power, administratoarea USAID (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională), aflată zilele acestea într-o vizită oficială la Chișinău, unde a oferit un interviu în exclusivitate pentru postul de televiziune Jurnal TV.

„Moldovenii nu-și dau seama că au devenit foarte faimoși anul acesta, pentru că această dorință de a implementa, în sfârșit, reformele anticorupție au un impact enorm și datorită faptului că președintele dvs a câștigat cu un număr atât de mare de voturi, oamenii s-au întrebat: Ce se întâmplă în Moldova? Pentru că multe societăți sunt polarizate, divizate astăzi, și când au auzit despre această majoritate covârșitoare de partea consolidării democrației și statului de drept, chiar dacă Moldova este o țară mică, aceasta a devenit cunoscută în primul rând pentru că ceea ce fac moldovenii este curajos”, a declarat Samantha Power, la Jurnal TV.

„Ceea ce încercați este foarte dificil și rar în lume, la momentul actual. Sunt foarte multe exemple de democrații care merg în direcție greșită”, a adăugat administratoarea USAID.

Noutăţile partenerilor

comentarii: