Potrivit CNA, acesta i-ar fi cerut cumpărătorului să transfere 600 000 de lei pe contul întreprinderii, 250 000 de lei să-i dea personal în numerar, iar alte 200 000 de lei să le pună pe contul unei companii pe care acesta ar fi gestionat-o prin terţi.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, în cadrul dosarului fiind dispuse un şir de acţiuni procesual-penale, inclusiv transmiterea banilor sub controlul CNA şi al procurorilor.

Zilele curente, a fost transmisă, sub control, o tranşă în mărime de 50 000 de lei, iar astăzi, în urma percheziţiilor, administratorul de insolvabilitate a fost reţinut.

Acţiunile de urmărire penală au avut loc în această dimineaţă la domiciliul bănuitului, în unul din căminele Universităţii Agrare, unde acesta activează şi în calitate de lector universitar.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă închisoare de la șapte la 15 ani de închisoare şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 10 la 15 ani.