image
Sursa foto: jurnal.md

Air Moldova riscă să nu mai opereze zboruri; Anunțul AAC după ce compania a anulat, din nou, mai multe curse

Șirul problemelor continuă la Air Moildova. Trei zboruri, care urmau să fie operate astăzi de operatorul aerian, au fost anulate. Este vorba de cursele Roma - Chişinău, Milano - Chişinău şi Londra - Chişinău. Sute de pasageri au rămas blocați în aeroporturile din strănătate. Unii se plâng că au fost anunțați despre anularea curselor cu doar două ore înainte de zbor.

Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu reacție. Aceasta a recomandat pasagerilor „care sunt blocați în aeroporturi să solicite asistență din partea operatorului aerian care are obligațiunea de a oferi pasagerilor cazare și hrană până la identificarea opțiunilor de rerutare spre destinația finală”.

Totodată, Autoritatea a precizat că motivul pentru care cursele de zbor au fost anulate este situația financiară precară a Air Moldova, dar și imposibilitatea achitării pentru serviciile prestate de către terți cum ar fi: întreprinderea de deservire la sol ce prestează servicii de alimentare cu combustibil pentru aeronave și lessorii care au oferit în chirie, pe termen scurt, aeronave pentru a suplini capacitățile operaționale.

În acest context, AAC a informat că monitorizează îndeaproape situația curentă a operatorului aerian.

„În cazul neremedierii situației financiare în termeni proximi și suplinirea cu flotă de aeronave suficiente pentru prestarea serviciilor în care s-au angajat, compania aeriană riscă să îi fie suspendat Certificatul de Operator Aerian”,

au menționat reprezentanții ACC.

Mai târziu, Air Moldova a venit cu explicații despre cele trei zboruri anulate astăzi, 12 aprilie.

Potrivit operatorului aerian, conturile companiei au fost blocate și din acest motiv nu a avut posibilitatea să achite serviciile Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, aeronavelor contractate în regim wet lease și alimentarea cu combustibil a acestora pentru a opera cele trei zboruri anulate.

Air Moldova dă a sigurări că a ajuns, totuși, la un numitor comun cu creditorul care a blocat conturile și poate opera cu acestea în regim normal.

„Echipa Air Moldova continuă să depună eforturi pentru a depăși toate impedimentele create prin negocierile constante cu partenerii săi. Zborurile de astăzi seară nu au suferit modificări”, mai spune compania.

În final, Air Moldova și-a cerut scuze de la clienții săi, menționând că aceasta își va continua activitatea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: