image
Sursa foto: Profimedia

Președintele FIFA, în război cu tragerile de timp din fotbal! Planul lui Gianni Infantino

Președintele FIFA, Gianni Infantino (52 de ani), vrea să introducă anumite prevederi în regulament pentru a combate tragerile de timp în meciurile de fotbal.

Sâmbătă a avut loc întrunirea International Football Association Board (IFAB), organismul care stabilește regulile jocului de fotbal.

La adunarea de la Londra au participat reprezentanți FIFA și ai celor patru federații britanice de fotbal.

IFAB a convenit că tragerile de timp din fotbal trebuie combătute, iar timpul de joc efectiv trebuie să crească, pentru a atrage mai mulți spectatori.

Soluția găsită pentru mărirea timpului efectiv de joc a fost testată la Cupa Mondială din Qatar, unde arbitrii au contabilizat ”la sânge” timpul pierdut și am asistat la reprize cu peste 10 minute de prelungire.

“Vrem să schimbăm comportamentul jucătorilor. Trebuie să luptăm împotriva tragerilor de timp.

Am văzut că la Cupa Mondială din Qatar au fost dictate multe minute de prelungire, din acest motiv. Adăugarea unui timp corespunzător trebuie să devină o lege universală.

Nu trebuie să mai tolerăm tragerile de timp, care prejudiciază acest sport. Vrem ca toți arbitrii să știe că trebuie să adauge timp de joc. Oricum se pierde mult timp cu accidentările, schimbările.

Celebrarea unui gol nu poate și nu va fi interzisă. Face parte din esența fotbalului, dar în același timp trebuie să conștientizăm că este vorba despre timp pierdut. Nu este necesar să schimbăm regulamentul, trebuie doar să devină o practică universală adăugarea minutelor necesare de prelungiri”, a spus Gianni Infantino.

IFAB a anunțat că anumite modificări în regulamentul jocului de fotbal vor intra în vigoare pe 30 iunie 2023. În afara chestiunii privind minutele de prelungire, vor fi schimbări și în cazul regulii ofsaidului, a loviturilor de la 11 metri, a VAR-ului și a sancțiunilor aplicate pentru incidente în timpul unui meci.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: