image
Sursa foto: privesc.eu

Platforma DA, după consultările cu Maia Sandu: Categoric nu propunem un candidat la funcția de prim-ministru

Platforma DA pledează pentru organizarea cât mai rapidă a alegerilor parlamentare anticipate, dar în contextul în care să fie analizate toate riscurile privind gestionarea crizei actuale. Poziția a fost anunțată după consultările deputaților din fracțiunea Platformei DA cu președintele Maia Sandu.

„Am avut un dialog destul de productiv cu doamna președinte. Platforma DA a reiterat poziția fermă privind alegerile anticipate, care trebuie să se producă in termeni cât mai proximi. Am discutat un șir de probleme ce țin ce gestionarea mai multor crize, inclusiv sabotajul cras din partea fostei guvernări. Am disutat riscurile legate de situația financiar-bugetară, administrarea crizei pandemice, problemele agricultorilor, alte subiecte legate de gestionarea imediată. Toate aceste probleme se agravează pe fundalul lipsei suportului din partea partenerilor externi. Cu părere de rău, în contextul alegerilor, acest ajutor va veni abia în toamnă”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

El a precizat că formațiunea lasă la discreția președintelui Maia Sandu să aleagă calea privind declanșarea alegerilor anticipate.

„Căile de declanșare a alegerilor anticipate sunt prevăzute de Constituție, doamna președinte urmează s-o aleagă pe cea mai bună. Toate căile vin cu riscuri. Doamna președinte ne-a întrebat care ar fi comportamentul altor fracțiuni. Noi putem să băgăm mâna în foc pentru fracțiunea noastră. Tovarășul Dodon e imprevizibil, ba vrea alegeri în toamnă, ba în mai, mâine o să vrea alegeri imediat după Revelion. Platforma DA își dorește alegeri cât mai repede, dar totodată să vedem care sunt riscurile”, a mai spus Alexandru Slusari.

Un alt subiect discutat a fost eventualele alegeri anticipate organizate de către un Guvern controlat de socialiști, a adăugat Slusari.

„.. dar cu poliția subordonată lui Voicu și prim-ministrul Gaiciuc, cu mai mulți delegați ai PSRM care se transformă în agenți electorali. Putem să ne așteptăm la coruperea masivă a alegătorilor”, a mai spus vicepreședintele Platformei DA.

Slusari a precizat că, cel mai probabil, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, urmează să fie prim-ministru interimar.

„Se face tot posibilul de a crea haos în țară care să fie pus în cârcă partidelor proeuropene. Din câte cunosc domnul Gaiciuc urmează să fie premier interimar. Este o bătaie de joc față țară ca Gaiciuc, domnișoara de la CSI (Olga Cebotari) sau Voicu să fie responsabili de sănătate sau finanțele publice”, a menționat deputatul.

Vicepreședintele Platformei DA a fost întrebat pentru ce candidat la funcția de premier ar vota formațiunea.

„Noi vom da votul pentru alegerile anticipate, dar în situația în care să fie analizate riscurile, problemele. Categoric nu propunem candidatura pentru funcția de premier. Rămâne la discreția doamnei Sandu dacă soluția sunt alegerile anticipate sau poate fi altă soluție”, a conchis Alexandru Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: